Meteen naar de inhoud

Eerste editie Koude Oorlog Weekend staat in het teken van zestig jaar Cubacrisis

Voor het eerst wordt er op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober het landelijke Koude Oorlog Weekend gehouden. De eerste editie staat in het teken van 60 jaar Cubacrisis. Het Koude Oorlog Centrum (KOC) op Vliegbasis Twenthe is één van de ruim vijftig Koude Oorlog-locaties die haar deuren opent. Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober is het KOC geopend en wordt er uitleg gegeven over spionage, nucleaire oorlog en de rol van Vliegbasis Twenthe tijdens de Koude Oorlog.

CUBACRISIS
In 1962 stond de wereld op de rand van een alles vernietigende atoomoorlog. Na een mislukte poging om het regime van Fidel Castro omver te werpen lopen de spanningen tussen het Westen en het Oosten op tot een dieptepunt. De Sovjet-Unie, onder leiding van Nikita Chroesjtsjov, plaatste kernraketten op Cuba. President Kennedy stelde een zeeblokkade in om Russische schepen te weren. De wereld hield haar adem in.

VLIEGBASIS TWENTHE
Het Koude Oorlog Weekend is een initiatief van Stichting Erfgoed Koude Oorlog. Meer dan vijftig locaties doen mee met het evenement. Het Koude Oorlog Centrum (KOC) in Enschede vertelt het verhaal van de Koude Oorlog aan de hand van de historische bunkers, shelters en rolbanen van Vliegbasis Twenthe. Tijdens het weekend is er in ons gebouw beeldmateriaal te zien over de Cubacrisis, originele Sovjet-stafkaarten van Twente en nog veel meer.

Zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Adres is het Koude Oorlog Centrum (Voormalige clubgebouw van de Twentse Vliegclub) aan de Vliegveldweg 339 in Enschede.

Alle locaties die meedoen met het Koude Oorlog Weekend.